-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:16471 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

سلسله اساتيد فقهي شيعه چگونه به ائمه اطهار پيوند ميخورد؟
از قرن سوم تاكنون فقه يك حيات مستمر داشته و هرگز قطع نشده است. حوزههاي فقهي بدون وقفه در اين يازده قرن و نيم داير بوده است. رابطه استاد و شاگردي در همة اين مدت هرگز قطع نشده است. اگر في المثل از استاد بزرگوار مرحوم آيةالله بروجردي شروع كنيم مي‎توانيم سلسله اساتيد فقهي ايشان را تا عصر ائمه اطهار به طور مسلسل بيان نماييم. چنين حيات متسلسل و متداوم يازده قرن و نيمي ظاهراً در هيچ تمدن و فرهنگ ديگر غير از تمدن و فرهنگ اسلامي وجود ندارد. استمرار فرهنگي به معني واقعي ـ كه يك روح و يك حيات ، بدون هيچ وقفه و انقطاع ، طبقات منظم و مرتب و متوالي را در قروني اين چنين دراز مدت به يكديگر پيوند دهد و يك روح بر همه حاكم باشد ـ جز در تمدن و فرهنگ اسلامي نتوان يافت. در تمدن و فرهنگهاي ديگر، ما به سوابق طولاني تري احياناً بر ميخوريم ولي با وقفهها و بريدگيها و انقطاعها.
اين كه قرن سوم را كه مقارن با غيبت صغراست مبدا قرار داديم، نه بدان جهت است كه حيات فقه شيعه از قرن سوم آغاز ميشود، بلكه بدان جهت است كه قبل از آن عصر، عصر حضور ائمه اطهار است و فقهاي شيعه تحت الشعاع ائمه‎اند و استقلالي ندارند، و الّا آغاز اجتهاد و فقاهت درميان شيعه و آغاز تاليف كتاب فقهي به عهد صحابه ميرسد. اولين كتاب را، عليبن ابي رافع (برادر عبيد اللهبن ابي رافع، كاتب و خزانه دار اميرالمومنين(ع) در زمان خلافت آن حضرت نوشته است.

مجموعه آثار شهيد مطهري ج20ـ آشنايي با علوم اسلامي(فقه)
شهيد مطهري

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.